dijous, 23 de maig del 2013

Una porta que es tanca …

Fa una estona ha baixat la persiana per darrera vegada l’Oficina d’Unnim (abans Caixa de Sabadell), a l’Oficina de Lliçà d’Amunt, al igual que a molts altres indrets, on el dilluns o obriran com a BBVA o integraran la seva operativa dins d’una Oficina de l’entitat adjudicatària.
Tot això hem fa venir records de tot una vida; de la meva infantessa, on periòdicament anàvem a la seu de la Caixa Sabadell, a obrir una guardiola que la mateixa entitat et deixava (i que era una petita caixa forta en petit), i on desprès del recompte, et donaven un llapis o una llibreta per recompensar l’estalvi fet; desprès en un ambient silenciós uns empleats et feien manualment l’anotació de forma manual.
Mes tard molts, dels companys de promoció, amb qui varem coincidir a la Escola de Comerç de Sabadell, van iniciar la seva vida laboral a la mateixa Caixa, i molts d’ells s’ han jubilat (o prejubilat).
No voldria oblidar la feina i l’ impacte que l’entitat, i la Fundació han fet envers les persones mes vulnerables, en àmbits com la vivenda, sanitat, medi ambient  o serveis socials, en moments difícils, així com el suport en multitud d’esdeveniments de cultura, en que la Caixa Sabadell, ha estat al costat de les entitats i esdeveniments.
Per això aquest darrer gest de tancar la porta, es pot fer amb molt d’orgull, per una entitat que restarà al nostre record; ara en la nova etapa, i com diu el BBVA, endavant amb un nou projecte.