dijous, 25 de juny del 2015

Colze a colze … La Sagrera 2.015 : una festa molt especial

Manquen, poques setmanes, per  la data de la trobada de veïns, i veïnes, que ens aplegarem al barri de l’església de Lliçà d’Amunt. Aquest any, trencant la forma d fer dels darrers anys, es farà amb un format mes reduït, i al carrer Major, un espai emblemàtic a totes les poblacions.
Especial, perquè ens manquen dues persones que han estat impulsores, i treballadores, de la festa, de la seva logística, i de la preocupació perquè tot sortís el millor possible : persones que les tenim a la ment, i als nostres sentits ; els hem vist, escoltat, abraçat, rigut amb ells o compartint també d’altres moments mes difícils … i hi seran molt presents, al nostre record.
Però també es el moment del relleu, no dic generacional, però si de persones que amb joventut i amb nous plantejaments, agafant l’organització d’aquesta festa per fer ,de la mateixa, un referent cohesionat de les persones que viuen i treballem dins d’aquest entorn.
I aquest any, el sopar el portarem de casa i compartirem taula, veïnatge, i els postres de forma conjunta : nomes haig de felicitar a les persones que ho han programat l’encert d’aquesta iniciativa. Crec que d’aquesta crisi hem de sortir-ne amb moltes reflexions i, una d’elles, és la capacitat de tornar-nos a retrobar, amb la senzillesa que ho havíem fet sempre, amb la conversa distesa i el compartir, quelcom del que portem.
M’agradaria reproduir  una reflexió que, l’alcalde del meu poble (Sabadell)  l’Antoni Farrés feina fa prop de 40 anys, i venia a dir que un barri, o una comunitat, no es la suma de tantes cases, o persones, una al costat de l’altre, sinó  la interrelació que es crea en el dia a dia, el colze a colze de viure la realitat compartida, i els esdeveniments de la vida. I jo hi afegiria, cal que sapiguem obrir les finestres i la porta de casa, de deixar-nos veure l’interior de la nostra llar i de nosaltres mateixos, perquè tot això sigui possible.

Aquest any, nosaltres volem ser-hi,compartir i gaudir de la trobada.