dilluns, 17 de setembre del 2007

Aportar vida : una nova etapa a l'església de Sant Julià

Crec que si hi ha una funció, o un tarannà, que ha de caracteritzar als catòlics o als membres d'una comunitat cristiana és la d'ésser portadors i transmisors d'una capacitat interna que permeti sentir-nos integrants de la pròpia església com a comunitat cristiana i membres d'una societat civil on, els valors que creiem, resten totalment vigents.

És ben cert que el nivell "d'abstenció" del catòlic (entenent com a tal a tota persona batejada), supera el de qualsevol de les convocatòries electorals, però també és cert que l'església ha estat el testimoni clau de moltes generacions i també l'indret comunitari on retrobar-se i celebrar diferents tipus d'actes.

Hem passat un periode tèrbol, d'incertesa, on han quedat reflectides moltes de les mancances de la comunitat parroquial, de les seves inèrcies, del desconeixement i manca de comunicació del propi bisbat, de manca de prioritats i de resposta de les necessitats que, una societat con l'actual, requereix i a la qual, nosaltres, hi hem de donar resposta.

Hem passat en pocs anys de tenir un rector per al nostre poble, a compartir-lo amb Santa Eulalia, a un Administrador Parroquial, a i un mossen que vindra al poble quan es requereixi; d'una esglesia oberta moltes estones a una església molts dies sense obrir, a perdre aquesta inmediatessa i aquest coneixement que dóna la proximitat ...

Ara començem una etapa on espero que la reflexió i l'experiència viscuda ens permeti assolir una comunitat viva ,i aportadora de vida, a un poble on la comunitat ha de continuar essent un referent de la ciutadania, en quant a compromís i servei