dimecres, 28 de maig del 2014

Ens hem de carregar les piles ...

Avui, hem anat a visitar a la directora, d’una escola d’idiomes d’un poble veí; es un poble amb una tradició termal reconeguda, amb un centre històric cuidat, amb un passeig, a l’entorn del riu, còmode per al passeig i amb vistes als horts propers a la llera, amb uns aparcaments a l’entorn del centre, que en faciliten la seva aproximació i uns espais, històrics, cuidats.
Un mati de dimecres; les botigues obertes però, amb molt poca gent, a l’espai més cèntric del poble. A les rodalies hi han superfícies mitjanes que faciliten la compra dels productes mes habituals.
Si el comerç cèntric cau, encara que sigui molt lentament, anirà arrastrant l’un a l’altra en cadena. Cal preservar aquells establiments que fan crida, que encara tenen aquell punt d’atracció, on trobar-hi aquell objecte, producte o record que ens fa recordar la nostra presencia en aquell indret.
No ens ho podem permetre : ni el que tanca, ni el que deixa tancar; ni el que no ha cercat una continuïtat en l’activitat, ni el que ho ha deixat caure preveient un tancament a data fixada; ni en el jove que li tanquem una oportunitat on desenvolupar-se, ni en la gent gran que veu tancar-se un establiment que ha estat al seu costat durant molts anys de la seva vida.

No ens ho podem permetre !!