dimarts, 12 de maig del 2015

La segona comunió …

Aquest diumenge varem assistir a l’eucaristia en que cinc nois  i noies, de Lliçà d’Amunt, s’apropaven a la festa/sagrament de la seva Primera Comunió, acompanyats de pares, familiars, amics i membres de la comunitat parroquial que hi assistíem.
El propi acte el viuen, els nois i noies, en un ambient poc íntim ja que la inquietud per el vestit, les fotos i mirades, l’enrenou propi d’un acte en el qual no estan acostumats a essers el blanc de les mirades … i, a més, del xivarri de les persones que, anant i venint, o poc coneixedores de les parts de l’acte, no hi participen.
Això hem va fer recordar l’editorial d’un butlletí, de fa prop de 40 anys, del qual n’era el coordinador i que l’autor deia, en forma resumida, que la primera pedra de quelcom es sempre agraïda, acompanyada, de celebració … però que, desprès, venen dies on cal posar-hi les altres fins que l’edifici s’acaba : en aquest impasse es on es troben els problemes, els dies amb pluja, o reptes que cal resoldre … ; també si ho féssim assimilable a una botiga, diríem que al segon dia i posteriors, a lo millor n’hi hauran sense que entrin a comprar clients …
Ahir van celebrar aquesta primera pedra : els seus pares hi van posar aquells elements i confiança per fer-los madurar, com un element mes de la seva formació i personalitat.

Cal veure que hi hauran segones, terceres i mes comunions … on si tindran la intimitat de retrobar Jesús, i créixer i transmetre els valors que inspira. Amb aquest anhel, els hi desitgem el millor encert en trobar el camí adient.