dijous, 3 de març del 2011

Tornem-hi

Han estat més de quaranta mesos sense activitat en aquest bloc i, moltes de les coses que deia continuen essent vàlides, això si, amb 40 mesos més d'edat i de crisi continuada i ferotge.
Avui quan estava llegint, el 9Nou del dilluns, he fet una ullada a la pàgina que fa esment de les noves empreses a la comarca del Vallès Oriental i, per sorpresa, continuem essent dels indrets amb menys vocació emprenedora. Cal tenir en compte que, en aquest registre, no hi figuren ni les cooperatives, ni els autònoms.
La resta de noticies incorpora un alt grau de cursa electoral, i de presentació de candidats, setmanes abans que es publiqui el calendari electoral municipal.
Tinc l'esperança de que ens sortim (d'aquesta crisi econòmica, politica, social, ...), i que els candidats tinguin propostes treballades més enllà de les picabaralles amb el partit veí que, per cert, ja les he vist en els seus facebooks.
Aquestes no son unes eleccions fàcils : la resposta a la crisi requereix d'un període de treballar dur, i d'amortitzar la disbauxa d'uns anys viscuts, en general, per sobre de les possibilitats i ,que el propi entorn, també ens hi ha portat. Aquestes no poden ésser unes eleccions de propostes faraòniques o desproporcionades.
La resposta també ha d'arribar d'un consens sincer a nivell polític local, en benefici i al servei del ciutadà, més que d'acords electorals per a posicionar un determinat partit o persona.
Treballar junts no vol dir treballar en equip però, d'això, ja hi haurà temps de comentar-ho.