dilluns, 23 de juny del 2014

La Roja : Valorar el que fem i amb qui ho fem

He de confessar que no soc seguidor de cap equip de futbol i, esporàdicament, veig algun partit d’algun campionat; però el fet de la selecció espanyola, en aquest mundial, mereix quatre línies.
Una primera reflexió comportaria esmentar la manca de visió, o potser el grau de superioritat, que tot l’equip tècnic ha tingut i que es s’ha relaxat en aquests anys tant en la preparació, com en els diferents partits amistosos; això també val per una manca de seguiment de l’evolució dels diferents rivals possibles, i de valorar adequadament les seves fortaleses.
Dels jugadors no cal dir que, per a alguns, haurà estat el seu final esportiu, reproduït i comentat a arreu. No cal dir tampoc que aquesta prima exagerada, que ens fa avergonyir, en cap cas es sinònim de qualitat ni de voluntat.
Un campionat del mon és, per a un jugador, un aparador inigualable on tot els equips poden valorar futurs fitxatges, o fer el seguiment d’altres per a veure’n l’evolució futura, al igual que en sentit contrari i pel impacte mediàtic poden deixar en ridícul, el treball de molts mesos.
Però el fet mes destacable es la poca capacitat de treballar sota un mateix uniforme : podem ser bons individualment, però continuem treballant de forma diferent.

Treballar junts no vol dir quasi mai treballar en grup