divendres, 6 de juny del 2014

Temps d’arrossos …

Els finals de maig, i/o primeres setmanes de juny, són dates atapeïdes d’activitats lúdiques, recreatives i/o festives, tot aprofitant la generalització del bon temps o al menys es el que, el calendari, diu.
Tota trobada festiva sol cloure’s, o incloure, un àpat culinari : gastronòmic, unes vegades, o d’altre una preparació mes genèrica (arrossades, fideuades …) on si apleguen veïns, socis o visitants de diferents indrets.
Just demà, i demà passat, tenim dues trobades populars : una de comerciants i una altra de barri : en ambdues, el plat fort, es una arrossada.
Es difícil, o al menys no ho recordo, d’una arrossada de la qual en tingui una experiència negativa : es un plat agraït, on els ingredients es van acompanyant, ordenadament, fins a dissoldre’s en un equilibri de gustos i sabors : es un plat complert, variat, del qual no recordo tampoc  a ningú que no li agradi.
Si en algú d’ells ens hi trobem, en gaudirem …