dilluns, 18 de gener del 2016

La frontera del “Polonia” (I)

No soc un seguidor habitual d’aquest programa; n’he vist bastants : alguns de més encertats, d’altres més crítics, però sempre amb uns gags estudiats, amb aquest tipus d’humor català, curt, centrat, intel·ligent, oportú, amb segones ...
Al llarg dels anys hi han passat politics de relleu i d’alçada, amb altres de molta mediocritat. Uns, i altres, han format aquesta societat política, en que el “Polonia” es va centrar : la sàtira política.
Però, personalment, m’hagués agradat veure-hi també reflexada la societat nostra : aquella que pateix les decisions politiques, mes enllà de les baralles de despatx .
Ens manca veure-hi, al bisbe de torn amb les seves declaracions, a l’empresari que pateix el dia a dia, al ciutadà que perd els nervis davant la burocràcia, a l’aturat a qui tothom li dona l’esquena, o a l’avi solitari que tenim arraconat en un banc d’un parc d’una gran ciutat, dels patiments del professor a l’escola, del metge que lluita amb enginy enfront d’unes retallades de recursos, a qui va al caixer automàtic i ha de lluitar amb totes les preguntes, o de qui s’enfronta a un telèfon robotitzat ...
Perquè si veiéssim reflectides, i caricaturitzades, aquestes situacions ens quan més ens podria incomodar, e impactar, i ajudaríem a moure’ns envers les solucions.

A Polonia hi hem de ser-hi tots ...