diumenge, 3 de gener del 2016

Una hora mundial, per el cap d’any ?

El temps que és quelcom que no podem guardar, ni controlar, i que marca les nostres vides amb unes fites irreals, com si poguéssim compartimentar cada període, o tram, de la nostra vida personal, familiar o col·lectiva. Fa temps que, el rellotge de ma, aquell que compta les hores i els quarts, ha estat substituït per d’altres aparells que ens indiquen aquesta mesura : no tenim ara aquell despertador que ens avisava cap a les 8 del matí, sinó que tenim un aparell que connectat a l’hora internacional ens avisa puntualment, al segon.
Faig aquesta reflexió perquè el temps, minutat i al segon, esta entrant amb força com un dels nostres referents : el tenim permanentment a l’ordinador, al telèfon mòbil, a cada missatge que enviem ... essent notari de la nostra existència.
La meva pregunta és, si estem tant globalitzats : com es que no trobem una hora determinada per posar-nos d’acord i celebrar-ho entre tots, amb independència de la festa mes tradicional depenent de l’horari local ?.
Una qüestió que permetria fer coincidir en l’esdeveniment a famílies repartides per arreu del mon, inclús podria esser una nova excusa per cohesionar aquest mon tan insolidari, o aquesta sensació de que uns ja estan de festa del nou any, i d’altres encara estem amb les darreres compres del cap d’any.
Potser tant senzill, com que el nostre telèfon mòbil, a l’hora acordada fes un festival de colors i sons, que es reproduirien a tots els telèfons ...

De vegades somiar costa poc, però els grans canvis els tenim a l’abast ...