diumenge, 3 de gener del 2016

Objectiu : 0 víctimes; ens en sortirem ?

En alguns rètols digitals a les carreteres hi surt, de vegades, el nombre de víctimes mortals de circulació; aquesta xifra no inclou els accidentats greus o, aquells que, per traumatismes i/o minusvàlides cròniques que els acompanyaran la resta de la seva vida.
Igualment el nombre de víctimes de la violència “domèstica” o de gènere, en aquest darrer 2015, ha estat de 57 dones, apart de la destrossa familiar que suposa per a parents propers, i persones, que no donen crèdit als fets.
Una, i altra situació, s’han incrementat respecte de l’any anterior; ambdós casos (totalment diferents) ens aboquen a recercar noves formules per a limitar, controlar i reduir aquest impacte.
No podem quedar-nos sense resposta : la vulnerabilitat de la vida humana es evident, i hem de ser curosos amb aquelles persones més vulnerables (de no afavorir la conducció a persones que no tinguin els reflexos ni la capacitat de fer-ho amb seguretat, de mantenir els vehicles amb les millors condicions -amb independència del cost que tingui-, i de fer costat individual i col·lectivament a aquelles persones que, en situacions febles, es conformen pensant que a ells no els hi passarà mai).

Ajudem, entre tots, a alleugerir aquestes estadístiques ...