dilluns, 3 de juny del 2013

Del Papa Francesc a la Teresa Forcades : com dèiem ahir …


Al setembre de l’any 2007, vaig inserir en aquest bloc una nota amb el títol d’aportar vida, fent referència a les mancances de l’església catòlica de promoure un cert engrescament i de facilitar una vida parroquial viva.
En aquesta anys dos persones han vingut a configurar una certa esperança : d’una part amb el Papa Francesc, en aquells primers signes de canvi (en petits gestos i formes), que s’hauran de traduir en fets que es ramifiquin per a cada racó de les esglésies i pobles del mon.
D’un altra la monja Teresa Forcades amb la seva creuada, en una evangelització moderna, amb un discurs impactant, i amb referències a l’església i al pensament catòlic, i que esta desenvolupant un recorregut poble a poble per a  conscienciar i agrupar a diferents veïns en la organització de petites comunitats locals.
Jo crec que hi ha esperança; cal que el temps i els entorns permetin que els missatges arribin frescos i amb tota la seva intensitat : potser es el renaixement d’una església mes activa, i mes viva