dimarts, 4 de juny del 2013

El projecte Gest, o com començar des de baix ...


 

Fa uns dies, es va fer a Can Muntanyola, la presentació dels grups Gest, per part de l’entorn que es mou en l’àmbit cooperatiu; gest, es l’abreviatura de grups d’estalvi solidari territorial.
Es cert que el tema, d’una part, es nou en la mida que ofereix, a determinades iniciatives d’economia local, un suport tant financer com d’acompanyament, tot això amb l’experiència de diferents grups que han  creat experiència, en altres indrets europeus.
M’ha recordat en un dels aspectes quelcom de semblant que fèiem en l’època d’estudiant, i que va tenir una punta de popularitat que eren els clubs de borsa : uns estudiants que mitjançant petites aportacions, s’assolien compres de valors borsaris, previ anàlisi de la seva activitat principal, dels seus rendiments ... en moments on el valor en borsa estava menys dominat per altres incerteses o per noticies globals.
Com funciona : es tracta de posar cada un dels components una quantitat mensual (per exemple 30, 50 euros ...) i amb la suma de tots estudiar l’ inversió amb algun emprenedor; desprès amb el retorn mes la suma de noves aportacions s’assoleixen la financiació de projectes mes importants
Recentment el Sr. Valles de l’ICF ens comentava, que a arreu d’Europa, el finançament bancari de les pimes, es fa majoritàriament fora de l’entorn bancari i, per tant, totes aquestes propostes (que es basen principalment en la garantia del propi projecte) poden tenir sortida amb aquestes iniciatives.
Personalment hi he mostrat el meu interès a participar en un d’aquest grups, en el cas de que es desenvolupes una iniciativa a la comarca