dimecres, 12 de juny del 2013

La conversa de Miquel Roca i Felipe González...

Ahir al vespre, 8TV va convocar a dues persones que han tingut responsabilitats a Madrid, en la consolidació d’una etapa històrica. Segurament el temps fa que els esdeveniments es vegin d’una forma mes calmada, fruit de la vivència i del coneixement de la realitat actual.
Crec que del resum que es pot fer, la paraula mes utilitzada, va esser diàleg i pacte,i no dubto que ha d’ esser el camí a recórrer, en aquest i en altres camps de la convivència ciutadana.
Els lideratges democràtics es consoliden en el temps a partir de complicitats, de negociacions i de consensos, on tots els punts de vista son escoltats, valorats, i cercant una solució pactada on el que mes hi perden, accepten el raonaments de la part contraria, i els que hi guanyen, accepten rebaixar les seves demandes a un punt de consens.
De segur que els entorns, que la crisi, que Europa, que els mercats … no afavoreixen climes de consens, de treball fora de càmeres, de declaracions sense contingut, o de propostes que al cap de setmanes ni es compleixen i es canvia de sentit, situacions que fan perdre credibilitat als politics.
Perquè hi hagi pactes, hi han d’haver politics a l’altura …