dimarts, 4 de juny del 2013

Toni Argent : Projecte Millorem i les causes del fracàs escolar

Vaig estar present,  fa uns anys, en la presentació de la primera edició del Projecte Millorem (al Teatre Auditori de Granollers),  estudi que era l’ inici d’un projecte que ha donat a la llum un anàlisi de noves dades recollides arreu d’unes comarques definides.
Tan aviat va sortir el seu post, a fb, de la publicació d’aquesta nova edició, li vaig demanar una copia perquè el tema, crec que, mereix mes d’una consideració.
No es un document que ens sorprengui amb novetats mes enllà de les conclusions, que al dia a dia, de les entitats que estem prop del mon escolar observem : però té l’encert d’enllaçar aquest estudi sistematitzat dels resultats amb una graella d’anàlisi on, i aquí es l’encert, recull de forma raonada aspectes, i solucions, d’un problema que va mes enllà de les voluntats personals i que demana una implicació a diferents nivells.
La solució no es gens fàcil, però tenim una eina que, segur, serà un element i document de capçalera per a enfocar i promoure iniciatives que tendeixin a minimitzar-ho.
Gracies Toni