dimarts, 22 de juliol del 2014

Es traspasa ...

Així mateix, sense mes explicacions, d’un dia per l’altra …
Es una botiga del poble; anava per el carrer sense mes observacions, quan veig un missatger amb un paquet a les mans, i a l’altra el telèfon mòbil fent equilibris … i just quan passava estava dient  … “escolti que estic aquí davant de la porta i es tancat …”, i m’he fixat amb el cartell, escrit manualment, on nomes hi ha aquesta paraula que inicia aquest post i el numero d’un telèfon mòbil.
No hem preocupa tant el que hi havia, com les formes, i les seves implicacions; els llogaters tenen, al menys, un altra botiga i suposo que hauran arreplegat veles.
A)     D’entrada hi ha una manca de visió estratègica : si ho tenien pensat, nomes calia posar un rètol, de liquidació total, tanquem a final de mes … un missatge d’aquest tipus hagués permès liquidar en pocs dies l’estocatge que tenien, ja que al no haver-ho fet han augmentat les existències de productes, amb una immobilització poc valorada.
B)      Cal preveure les operacions pendents; productes pendents de rebre o pagar, comandes pendents d’entrega … i al menys donar un servei o possibilitat de contactar amb els propietaris del negoci tancat
C)      Aquesta botiga era membre de l’Associació de Comerciants, per tant hagués estat un detall, comentar-ho anticipadament, perquè se’n assabentessin.
D)     Desconeixem els motius reals del tancament, encara que no ens equivocaríem si entenem que la manca de rendibilitat o vendes hagi estat el motiu principal : no hem cansaré de comentar, que abans d’un tancament hi han moltes coses a fer, però el tancar-se es una de les que porta irremediablement a aquesta situació.
E)      El tancament d’un comerç es també una pèrdua d’un canal de venda, i una motivació mes perquè el client cerqui el mateix producte en un altra indret.
F)      No entenc la validesa del traspàs ni la seva quantificació, mes enllà de valorar les existències o instal·lacions no amortitzades i que queden inserides al local. Un traspàs es un handicap que perjudica al nou llogater

En altres post, ja he manifestat la necessitat d’una acció efectiva de les associacions de comerciants, inclús en el manteniment i continuïtat de comerços emblemàtics o necessaris per al desenvolupament local, implicació que hauria d’incloure a altres col·lectius i administracions.