dimecres, 23 de juliol del 2014

L’estiu es gaudeix a prop …

No vull parlar de vacances sinó de l’aturada anyal que, amb mes o menys intensitat, podem fer en aquest mes de agost on, les temperatures, no ajuden a fer cap activitat física ni intel·lectual. Malauradament, les televisions, també si apunten i ens saturen de reedicions,de programes i series, que ja hem vist i que no conviden, a aquesta opció mes propera i mes econòmica.
Tampoc us puc recomanar una aventura en algun dels països exòtics que estan allunyats físicament del nostre; penso que la llibertat, il·lusió i el desig de conèixer nous indrets estan en cadascú i amb els reus recursos i possibilitats i, de vegades, hi han moments a la vida que cal celebrar coses, i fer un extra.
Fa temps que varem deixar de fer rutes, i quilometres, a arreu coneixent indrets i espais dins del radi que. el cotxe, i la salut ens permetien i, ara, cada vegada en gaudim mes a prop. I es la recomanació que volia fer-vos, abans de tancar les insercions estiuenques : gaudiu del indret proper.
Fer vacances, vol dir trencar amb la rutina diària; de vegades cal nomes agafar el tren, l’autobús i anar a un poble veí : cercar,  gaudir-ne, i veure’l des d’una perspectiva mes tranqui-la. De vegades pot esser agafar el camí que surt de la carretera i endinsar-se per la natura, recercant un lloc on asseure’s, poder dinar o berenar aquell entrapa, o amanida feta a casa, i relaxar-nos amb un capvespre, on la vista ens faci arribar ben lluny.
Tenim parcs naturals propers; espais atraients i/o museus, caminades o propostes al aire lliure, agendes locals plenes d’acció i de festa … nomes cal que ens hi deixem portar, gaudir del soroll compartit, de la festa oberta, i de formar-ne part.
Nosaltres així ho farem; es una forma d’agrair, al cos i a la ment, aquest esforç continuat que es fa durant tot l’any, recuperar forces i/o reflexionar per al proper període.

Amb el meu millor desig, i fins al setembre …