dissabte, 6 de febrer del 2016

La vida es allò que va passant, mentre vas ocupant l’agenda ... Ens passem la vida esperant que alguna cosa passi i l'únic que passa és la vida.

Hi ha diferents versions d’aquests proverbis, d’aquestes cites, de qui en desconeixem els autors, però que ens reflexa la nostra realitat.
Moltes vegades he pensat si, amb el increment de l’esperança de vida i de les condicions de confortabilitat, hem millorat el nostre viure, i la resposta cal trobar-la en com la vivim.
La vida moderna, actual, atrafegada, ens sotmet a “esclavatges” i comoditats que ens ocupen de forma passiva : la televisió, el mòbil, el cinema, els informatius, les series de tv ... activitats que acceptem amb independència de la seva importància.
Moltes d’aquestes activitats ens individualitzen : utilitzem la tecnologia per a fer converses d’estona, sense un motiu, o anem a veure una pel·lícula que a lo millor no ens agradarà, o un programa de TV intranscendent.
D’altres vegades anem a cercar noves emocions, a indrets llunyans, exòtics ... o a cercar la darrera atracció en algun parc temàtic... o a comprar la darrera novetat tecnològica, o automobilística ... on hi deixarem l’estalvi de moltes hores de treball.
La vida, en una definició simplista, es tot allò que hi ha entre el naixement i la mort; l’espai vital on som capaços i lliures d’utilitzar aquest espai temporal, amb la llibertat que ens permet. La pròpia vida ja comporta limitacions, de salut, econòmiques...
El terme que cal preguntar-nos es com la volem viure ?, o com es la fan viure.
La vida moderna ens ha sotmès al diner : aquell element que ens permet comprar aquells elements que conformen la nostra vida i ens ajuden a viure-la; per a obtenir aquest diner hi hem d’invertir unes hores treballant.
Fa 100 anys, sense cap de les comoditats actuals, l’ambient social era molt mes directe, el tracte entre generacions,el intercanvi de productes entre veïns, o les xerrades familiars eren el motor de les vivències.

Crec que hem de fer la reflexió personal, i preguntar-nos quina es la nostra resposta : com hem viscut la vida ? l’estem aprofitant ?