divendres, 26 de febrer del 2016

L’estil Cuní ... el reconeixement a 1000 programes.

Ja he manifestat, en altres post’s d’aquest bloc, el meu reconeixement i preferència al programa de ”8 al dia” que, cada tarda, lidera en Josep Cuní i un nombrós grup de periodistes, i professionals, que fan possible aquesta franja de tres hores.
Cal destacar el tarannà, l’estil i la vitalitat a aquest programa que analitza l’actualitat i, a la vegada, en dona opinió, fet que s’agraeix, lluny d’altres programes on, l’entrevistador, es limita a donar torn als entrevistats.
S’ha rodejat d’un equip, al qual li dona el protagonisme, segons la noticia i que manifesta el grau de complementarietat i complicitat que es genera.
Menció apart, mereix el cas de la Pilar Rahola, contrapunt destacat de la noticia actual que ajuda a aportar una opinió qualificada.
No menys important es la presencia dels tertulians, amb criteri propi, que aporten al debat diferents opinions, que complementen la noticia.
El programa manté un grau de correcció, de conversa informal, però amb coneixement alt i pedagògic del que es diu; la participació de la majoria dels protagonistes de l’actualitat o, de persones que tenen molt a dir, amb el que passa a aquest mon, confirma el grau d’acceptació i de respecte que mereix aquest programa.
Ningú pot negar, a en Josep Cuní, una professionalitat, un domini de les càmeres, de la facilitat de comunicació, de la complicitat amb l’espectador, i la seva proximitat, allà on hi ha un tema que pot interessar.
En Josep Cuní es un dels referents professionals, amb influencia dels grans mitjans e informatius nord-americans, i de les persones que els condueixen; noms com els de Jesús Hermida (mort el darrer any) o els de en José Maria Carrascal, son exemples de periodistes que han innovat i aportat al mon televisiu, aquest punt de vista que va mes enllà de la noticia estricta, forjats amb una vida professionals als Estats units.
Amb tots ells hem après a conèixer més, a confrontar i debatre les noticies, i a ajudar a formar-nos una idea del que hi ha darrera l’actualitat.
Gracies a tots ells i, al programa d’en Josep Cuni, molt d’èxit i encert ...