diumenge, 27 de desembre del 2015

La llista que ens avergonyeix ...

Fa uns dies, el ministre Montoro, ha publicat la llista dels morosos amb la hisenda espanyola, amb imports elevats; d’entrada aquesta publicació podria ser una bona noticia però, al meu entendre, es poc encertada per els següents raonaments :
a)      Per el moment; el ministeri ja sap que el PP ha perdut la majoria del Congres de Diputats i, per tant, la continuïtat de la política del ministre i, de aquesta llista, queda en entredit.
b)      Es cert que la llista es un bon termòmetre però, també, hi mancaria incorporar-hi les deutes amb la seguretat social i amb altres organismes de l’administració, per a arribar a una xifra certa del que no s’ha ingressat.
c)       A la vegada que es fa publica aquesta llista s’hauria de salvaguardar l’honor d’aquelles persones físiques i/o jurídiques que hi figuren tant si es demostrés que aquesta xifra esta en procés judicial d’impugnació, com d’aquelles persones que han fet o liquidat, amb posterioritat, aquests imports.
Ens avergonyeix la llista en el sentit de que és la suma de diferents impagaments, i de situacions, on l’administració tributaria ha anat donant llargues, fins a fer que la situació fos irreversible, amb el perjudici col·lectiu que això representa. Si s’hagués actuat amb cautela, i en seu moment, la situació s’hagués pogut abordar amb possibilitats de redreçament, i el seu cobrament més factible.