dilluns, 7 de desembre del 2015

Nucli Històric de Lliçà d’Amunt : solucions i propostes

Fa poques setmanes, els veïns del barri on tenim llogada una part del casal parroquial, van fer una petita trobada, amb l’excusa de la castanyada : quatre moniatos, castanyes, i vi ranci, van acompanyar una xerrada informal dels veïns que, potser, no s’havia fet mai, o feia anys.
Un veí, en representació de tots, va escriure un manifest que feia un repàs a : l’abandonament i a les mancances d’un barri (nascut al voltant de l’església)  que no ha generat l‘interès de l’Ajuntament en el seva rehabilitació, cases abandonades,  l’edat dels veïns, establiments tancats per manca d’aparcament, dificultat d’accedir-hi i poc coneixement de l’entorn, s’uneixen perquè no arrenqui. Es evident que, la solució, no es un llistat entregat al regidor que ens volguí escoltar ni resoldre, puntualment, una deficiència.
A diferencia del cas de Lliçà comentat fa dies, l’anàlisi d’un barri, ha de comportar la valoració, des de moltes vessants col·lectives, del interès general, dels elements que cal preservar, de l’obertura de nous vials i direccionalment del transit ... però, també, ha de deixar espai a l’oci, a la cohesió interna i generar una vida col·lectiva que doni sentit i vitalitat al indret.
Una de les possibilitats més viable, es la constitució d’un Consorci, que amb la participació e implicació de l’administració local, dels propietaris, de l’església i d’altres agents afectats, adopti aquelles decisions coherents perquè de forma successiva es vagin produint les modificacions esglaonades per a esdevenir tal com s’hagi definit.

No es pot solucionar, el que s’ha deixat de fer durant anys, però cal ajudar a endreçar i fer coherent el Barri de la Sagrera del futur ...