divendres, 4 de desembre del 2015

Mes enlla del Barça - Villanovense (Eliminatòria Copa del Rei 02.12.15)

El dimecres al vespre, varem estar al Camp Nou, amb motiu del partit solidari que, una vegada a l’any, el FC Barcelona en facilita entrades a les diferents entitats socials que operen a Catalunya. Al camp hi érem unes 67.000 persones : molts usuaris d’aquestes entitats, gestors, educadors i promotors socials, un seguit de persones amb un marcat esperit social.
A la cooperativa havíem demanat entrades que varem distribuir equitativament, amb persones i usuaris de la mateixa llevat d’un cas en que, una persona, ens va dir que no era un Barça-Madrid i que no tenia cap interès. Davant d’aquesta resposta negativa un nomes pot mostrar una desil·lusió. Perquè amb aquesta resposta s’entén que no es el que es busca; donar visibilitat, ajudar i agrair a persones la possibilitat d’estar al Camp Nou ja es del tot una satisfacció. Però sobretot fer pinya, veure que en aquesta tasca hi ha moltes persones implicades.
I una lliçó : el Villanovense va lluitar esportivament, al camp; les cooperatives tenim el handicap de que, per petites que siguem, hem de complir reglamentàriament i, legalment, amb tots els requisits com si fóssim una empresa gran. El Villanovense  va aguantar com el primer; no ho va posar fàcil i, la superioritat tècnica i de recursos dels blaugranes, van fer que el resultat mostres aquesta diferència.

A les entitats socials, a les del tercer sector, a totes aquelles amb les quals ens hi sentim identificades coneixent, i coneixem, les dificultats per a obtenir recursos i fer visible la nostra identitat, però estem al costat de les persones, d’allò que forma part del nostre ADN, i del qual no hi podem renunciar.