dilluns, 21 de desembre del 2015

Quan el tamany no importa, però el ser-hi SI… “20 i + Coop Iniciativa Social”

Fa quinze dies, la sectorial que ens agrupa, a 122 de les cooperatives d’iniciativa social, va organitzar una trobada que, desprès d’una primera part més interna -amb l’assemblea i dues ponències especialitzades-, es va complementar amb un esmorzar dinamitzat, que obria la part mes institucional.
Vint anys és un recorregut curt en el temps però, l’evolució de la pròpia societat, de les atencions que la mateixa ens demana envers les persones, dels serveis concertats amb l’administració i, la forma en que les pròpies cooperatives ho han afrontat fa que, aquest període, hagi estat intens, i canviant.
Per als companys/es que ens varem incorporar a la Comissió de Gestió, fa 18 mesos, ha estat tot un honor i un plaer participar d’aquest esdeveniment. Som conscients de que, aquesta, és una fita en el camí; un recorregut que és la suma de molts esforços, i de persones que, plegats, han(hem) fet de la sectorial la realitat que és avui en dia i que, el futur, podem intuir l’hem de continuar fent, de forma col·lectiva.
El tamany no importa … aquesta es una frase que va pronunciar en Tomás, de Suara, i es cert : a la sectorial hi convivim cooperatives grans, i petites, però amb la voluntat d’esser representatives, de créixer i compartir nous projectes.
Però el que ens dona la força es el ser-hi, és el quelcom que ens fa ser i viure. Aquesta voluntat es la que porta, en aquests moments, a estar a la Presidència de la Confederació i  a la Taula del Tercer Sector entitats, aquestes, que representen i lideren la representació col·lectiva d’un sector molt més ample, que el cooperatiu. Però, a més, moltes de les cooperatives a títol personal, estan implicades amb d’altres federacions i entitats intermèdies, que en garanteixen una implicació més especialitzada.
No seria de justícia, que no fes referència a en Joan Segarra, Director de Comissió de Gestió, impulsor, coordinador i representant de la Sectorial a la Confederació i a la Taula. El seu coneixement del sector i el seu tarannà fa que les reunions mensuals esdevinguin participatives, efectives, i plantejant tot allò on, les cooperatives, hi puguem aportar.
Però la sectorial es la suma, en primera instancia, de tots els que hi participem, en Joan, l’Adela, en Tomás, la Sara, la Raquel, el Miquel Angel, la Pepa, el Lluis, el Francesc, i el Jordi; i, al costat d’ells, un seguit de cooperatives amb les quals compartim principis, coincidim a les assemblees, o en altres actes i, quan es possible  ens interrelacionem o cooperem.

Ara, hem iniciat les passes d’un nou període obert, un nou camí, incert com la societat que ens envolta; estem en un moment en que la sectorial ha sabut guanyar-se el respecte, i una identitat de col·lectiu, amb empenta. Cal respondre, a aquest nou període, amb la mateixa vitalitat, amb la suma de tot el col·lectiu -que la sectorial representa-, i amb la mirada posada “en les persones” que es l’essència del que ens identifica ...