dilluns, 6 de gener del 2014

La nit de Reis que no ha estat possible ...

Nuria, 43 anys, Vilanova i la Geltrú ... tres referències que ens parlen de l’enèsima vegada en que, la violència (suposadament de gènere), esquitxa l’actualitat per a apropar-nos una realitat silenciosa que, amargament, salta a primera plana.
Segurament, aquest degoteig continuat, durant els darrers anys denota quelcom, amagat, en la societat que no esta ben plantejat, encarat, ni resolt : les emocions, els sentiments d’odi neixen i es cultiven durant molt de temps i exploten amb resultats d’agressions i, malauradament, en la majoris de casos de mort.
Potser, aquest fet, també ens vol dir que no tenim una forma efectiva d’abordar-ho i, segurament, ens trobem amb una varietat de casuístiques personals, que fan difícil la seva generalització.
Hi ha veus que demanen penes i condemnes mes contundents però, això, nomes resoldria el moment posterior : cal actuar amb anticipació i dotar a la societat d’elements preventius que ajudin a detectar aquestes situacions.
D’una part una implicació mes efectiva de l’entorn (familiars, veïns, escola ...), d’altra protocols efectius que ajudin a pensar a les persones implicades que hi ha recolzament real i efectiu, i com a darrer una vigilància al jovent perquè ho vegin com una actitud a desterrar.

La pèrdua d’una persona per causes naturals forma part del nostre entorn; la pèrdua violenta d’una vida humana no hauria de ser-ho.