dimecres, 1 de gener del 2014

Tornem a estar al mapa...

 Dies abans de que, dilluns, la selecció catalana de futbol jugues el seu partit amb Cap Verd, vaig haver de recórrer al “google” per a localitza,r amb seguretat, on estava aquest petit estat africà; si que en tenia una referència aproximada, però la curiositat hem va fer interessar-me en altres detalls.
Ho comento perquè, ahir, al sortir el numero de la grossa de Nadal suposo que, molta gent, va a tornar a posar a Lliçà d’Amunt dins del mapa ubicant-ho, prop de Granollers. Fa anys el municipi va esser, també, a les primeres portades per les “vaques boges” (encefalopatia espongiforme bovina, en el seu nom mes tècnic), aproximadament uns dotze anys.
La sort en els jocs, i rifes mes tradicionals, no ha afavorit Lliçà amb premis que puguin merèixer ser destacats encara que l’afició, i la diversitat d’opcions, fan que els veïns hi tinguin els seus partidaris.
Aquesta vegada no havia comprat cap numero d’aquesta grossa; però en general i fixant-me en la tradicional de Nadal, si que he detectat un menor nombre de participacions (entitats que reparteixen els dècims en porcions mes petites). Suposo que caldrà valorar la incidència que hi pot tenir d’una banda el increment de l’oferta de sortejos, la varietat i freqüència dels mateixos així com la implicació fiscal, que podria representar en cas de sortir agraciats.
Solem dir : “ha tocat a ...”, quan en realitat es “ha estat venut a ...”, ja que la mobilitat actual, fa que la gent es desplaci amb molta facilitat i, més encara, en el segon premi que ha esta venut en una gasolinera
Per endavant els meus millors desitjos, per les persones afortunades : la sort te aquestes coses, d’un moment a l’altra pots veure com des d’una vessant econòmica hi ha una millora de recursos; però com diu el refranyer : el diner ràpid se’n va ràpid, i per tant el meu desig de que el import que puguin rebre el gaudeixin amb tranquil·litat i aplicant-ho amb perspectiva.

Comencem el primer dia de l’any; avui descans, concerts, i dinar : l’any pot ser llarg i cal afrontar-lo amb ànims.