dissabte, 4 de gener del 2014

Sacyr : Quan falla el compromís de les paraules ...

No soc partidari d’expressar noms propis (ni de persones, ni entitats), però crec que el fet mereix diferents reflexions.
D’una part el fet de que hi surtin implicats persones i equips (que fan el seu treball correctament), especialment en empreses amb ramificacions i activitats independents les unes de les altres; però el fet es, que tot lo referent a aquesta empresa, es qüestionarà.
D’altra, els responsables del mercat de valors, haurien d’haver fet sortir del Ibex 35 aquesta entitat, ja que aquest índex hauria de puntuar i valorar tant, el volum de transaccions, com el comportament i, reputació, de les entitats que hi intervenen. Hi ha un col·lectiu de persones, e inversors, que tenen accions d’aquesta companyia i que s’han vist afectats, per una pèrdua del valors dels títols.
Una altra consideració es l’efecte negatiu que representarà, per a altres empreses, que vulguin optar a concursos a l’exterior.
Tampoc ajuda que a dia d’avui no hi hagi a la web corporativa un comunicat a l’opinió, respecte del que ha passat i de com afronta la societat aquest repte.
No voldria deixar de mencionar que els valors d’empresa, i la responsabilitat social que profusament estant a la web, difícilment son sustentables, quan es produeixen aquestes situacions.
Mes enllà també s’obre un interrogant respecte a les condicions del concurs per a l’ampliació del Canal i si, el procés, ha estat suficientment transparent o hi ha hagut interferències en la seva designació.
També cal demanar als responsables d’aquest projecte una responsabilitat, via d’errada dels càlculs dels costos inherents, que s’han vist poc treballats, o per una decisió política de la pròpia empresa que ho ha vist com una sortida endavant.
Si  la “Marca Espanya”, ja estava en moments baixos, això no ajuda a resoldre-ho : perquè sota aquesta marca estem incloent-hi empreses, treballadors, emprenedors, ... molta gent que fa de la internacionalització, una eina de supervivència.
Els esdeveniments dels propers dies ens donaran idea de la capacitat, empenta, i realitat de l’empresa en la resolució d’aquest afer.