dijous, 12 de desembre del 2013

Satisfets o preocupats ?

Avui al migdia i després de molts dies s’ha conegut la pregunta a la consulta que des de feia dies planejava al mon polític.
Just abans de la presencia dels caps de les diferents formacions, he pensat que estarien satisfets d’haver aconseguit un consens ampli.
Però una vegada han anat explicant, els seus raonaments i les seves impressions davant el micròfon han estat tensos i, la majoria, rebuscant en un paper algunes notes agafades ràpidament per argumentar el moment; però encara ha estat mes sobtat l’expressió quan han compartit micròfon i se’ls veia al costat d’un altra representant, amb unes faccions preocupants.
La major part de representants politics, han indicat en els seus parlaments la necessitat de ratificar aquest acord amb els òrgans de direcció del partit i de les bases, en una clara al·lusió a que l’acord pactat, marcava diferencies respecte del que inicialment pretenien i de que el seu lideratge era ser ratificat.
Tenim quasi un any en que les tertúlies analitzaran tot aquest procés; una altra cosa serà si ens ajudarà a millorar la decisió de la nostra resposta, o serà allargar temps.
El temps ho dirà ...