dijous, 24 d’abril del 2014

El Sant Jordi de les caràtules ...

Escrit el dia 23 Abril :
Aquest mati, hem passejat per el carrers dels centre de Granollers, aprofitant aquesta treva meteorològica, i ens hem deixat portat per la tradició de regalar una rosa i de fullejar les novetats editorials. Cal dir que, generalment els llibres, els acostumo a seleccionar i comprar els dies previs, que et permeten gaudir d’una consulta i selecció mes acurada, i amb tota l’oferta.
Cada vegada mes hi ha un “aprofitament” (i ho dic entrecomillat) de personatges mediàtics, que han estat “autors” de llibres de diferent temàtica; alguns (els mes televisius), amb reculls dels programes que han fet; d’altres la coincidència amb els esdeveniments politics, tant per la consulta, com per els fets del tricentenari, o per l’oportunitat del moment.
Al trobar la gent a les parades, els veig fullejant caràtules, uns quants menys que miren la contraportada per a veure el contingut i, molts pocs, l’obren per fer un tast; això si : hi ha una temptació per els autors mediàtics, més coneguts, que a mes gaudeixen d’una publicitat addicional.
El llibre no es un regal semblant als que reben durant altres diades : ens ha de captivar, submergir en l’historia que explica, esbravar la nostra imaginació, i recrear els espais i personatges que ens expliquen.
Per això hauria d’esser un ritual el deixar-se caure sense preses per les diferents parades, encuriosir-nos per els autors, els títols, els continguts, i no anar amb idees preestablertes: segur que hi trobarem aquella descoberta que ens farà apassionar ja sigui per a nosaltres o per a regalar. I tot just al arribar a casa, ens entusiasmarem fullejant les seves pagines ...