dilluns, 7 d’abril del 2014

Si hagués votat ...el meu No, al “Nou Camp del Barça”

Ja he dit, en altres ocasions, que no soc de cap equip però miro, amb interès, l’evolució de la majoria dels equips de casa siguin de futbol o d’altres modalitats esportives.
Però, si m’haguessin demanat el meu vot o comentari, seria un No raonat :
a)      De principi hi ha una raó : la situació de moltes famílies, algunes d’elles seguidores del Barça, amb uns recursos febles i, per tant, un dispendi d’aquest volum, es poc oportú.
b)      No hi ha una raó, u obligació, que ho provoqui mes enllà de : facilitar una major comoditat als assistents, un augment de l’aforament, i una estètica més moderna
c)       Hi ha la venda, també, el complement del nom d’un espai que va, mes enllà de la seva funció pròpia, de seu d’un equip i, per tant, aquest canvi de nom té una repercussió mes enllà de l’àmbit del soci; per exemple, entendríem que un edifici (com la Sagrada Família) portes un complement comercial, per a facilitar el seu acabament ?
d)      El moment social tampoc es l’adient per fer la proposta : hi ha diferents fronts oberts que cal apaivagar, solucionar, i explicar que afecten a la imatge del club i a la seva credibilitat.
e)      No tot si val : la presencia de la marca d’un estat a la samarreta, amb greus deficiències laborals al país que representa, hauria també de matisar el fet de que, no tot esta en venda.
f)       Hi ha una manca de concreció de la reforma, ni de projectes concrets avalats per arquitectes i, per tant, de la imatge definitiva de l’estadi.
g)      No hi ha referència a la possible financiació d’aquesta obra, ni de la implicació del soci en aquest procés, ni de l’aportació que estaria disposat a fer. Si la financiació es aliena, cal pensar, que repercutirà entre tots els ciutadans, d’alguna o altra forma.

Segur que a  tots ena agradaria tenir edificis singulars però la ciutat també s’ha de fer de edificis i construccions aptes per a la seva utilització polivalent : en cas contrari faríem una ciutat impersonal i poc humanitzada ...