diumenge, 6 d’abril del 2014

La programació de cinema que ens espera ...

Just queden set dies, per entrar en la setmana santa, i la programació de les TV, faran una graella especial, incloent-hi actes i processons religioses, amb un seguit de pel·lícules de temàtica religiosa, pròpies de les dates.
Títols, com “Ben-Hur”, “Quo Vadis”, “Rei de Reis”, “els Deu Manaments” ...  son pel·lícules clàssiques, que reviuran fets bíblics, amb la vistositat pròpia de les produccions americanes; el cinema europeu acostuma a tractar els fets des d’una vessant més austera en mitjans, i decoració.
Però no li podem negar a aquestes pel·lícules una visió, i una voluntat pedagògica, que intenta reflectir els moments principals relatats en els diferents llibres de l’antic testament i en els evangelis. Tècnicament hi ha una voluntat i una estètica on la paraula i la personalitat dels actors, fan que els fets tinguin el impacte i la transcendència que es pretén. Això esta relacionat, també, amb la recent estrena del film “Noé”, que relata els esdeveniments del diluvi universal i del procés previ de recollida d’animals, per a garantir-ne la seva supervivència.
Aquesta pel·lícula, incorpora efectes especials que la fan visualment atractiva, però no s’ajusta al sentit del relat original i, es la pròpia església, qui en proposa de veure-la però, a la vegada, fer una lectura del text bíblic origina’l.

El comentarista de cinema, del programa d’en Cuní, va valorar aquesta pel·lícula amb un 4 : sense comentaris