divendres, 4 d’abril del 2014

L’esperit Guardiola : el trobem a faltar …

He de dir que, no soc aficionat a cap dels equips punters (que mes apareixen a la informació d’actualitat) però, si que ho segueixo i, al igual que la vida mateixa ens permet treure’n reflexions, i comentaris.
Les darreres setmanes ha estat d’actualitat, un ventall de noticies, al voltat de l’equip del Barcelona potser, començant, per els esdeveniments que varem provocar la caiguda del President Sandro Rosell; tampoc han escapat, a l’àmbit judicial, en Messi o Neymar i famílies per contractes que, busquen enginyeries fiscals, que ratllen els marges legals, segons les informacions que han transcendit. D’entrada, el càrrec de President ha estat ocupat per persones que, de una o altra forma, s’han vist implicats o salpicats per raons judicials : Núñez, Gaspart, Laporta, Rossell …
Però, el meu comentari, es en relació als esdeveniments poc controlats, o que en entitats, com el Barça amb equips professionals (fiscals i juridics) potents no haurien de caure-hi, en primer lloc perquè no ho necessiten i, d’altre perquè l’exemplaritat que tant es demana, comença a casa.
Es cert que, el Barça, s’ha convertit en una bola de foc que absorbeix tots els fons i, per tant, ha de generar recursos aliens, del lloc on vinguin : des de principi, l’aposta per Qatar, m’ha semblat poc estudiada, i menys quan es fa el sord, amb les condicions en que si treballa per a l’acabament dels estadis, en aquell país.
L’assumpte de l’opacitat dels contractes, del fitxatge de nois en edat escolar, les preses per aprovar un nou estadi, com si fos la prioritat, i la manca de reduir una bombolla futbolística (que es inconcebible en uns moments com els actuals), hauria de fer reflexionar a tota la Junta.

Penso que l’esperit d’en Guardiola : una forma de fer planera, oberta, acceptant responsabilitats, però amb la seguretat de la meta, i la gestió transparent a llarg termini, haurien de tornar a ésser referents...