diumenge, 15 de novembre del 2015

Paris : l’endemà del malson

Primer, va ésser un avançament -inconnex encara- al programa “8 al dia” , de divendres passat; desprès, les noticies es van anar succeint, amb mes informacions ... Va estar l’endemà quan ens varem despertar, amb l’abast real del horror, que havia colpejar la capital francesa : tots ens sentim abatuts i desconcertats.
Paris sempre ha estat, i és, la referència de la llibertat,  la del maig del 68, de l’elegància, de la cultura, del coneixement, i de la innovació i recerca en molts àmbits ... un centre de la vella Europa que no entén aquest impacte sagnant.
Podem esser avançats, tecnològicament, però l’esser humà es feble i vulnerable : la mort violenta se’ns emporta d’aquest mon persones que, senzillament, havien sortit a gaudir d’un capvespre, al restaurant, a la sala de festes, o a l’estadi de futbol. Aquesta mateixa impotència es tradueix en unes vivències, dels familiars i amics propers, que s’han truncat i, difícilment, es recuperaran d’aquests fets, i menys de poder-los entendre.
No els hi ha importat, als terroristes, quines han estat les víctimes : és una manera de fer, i de fer un mal incontrolat a la nostra societat, minant allò que ens uneix i ens cohesiona. El nombre de missatges intercanviats, a les xarxes, manifesta el meu suport i el de molts altres ciutadans, vers als amics i poble veí, al qual ens hi sentim propers, en aquest moments.
Tots hem de fer confiança a les persones que tenen, a les seves mans, la nostra seguretat ...