dimecres, 5 de març del 2014

La vida dels jocs ... o el joc de la nostra vida

Cada vegada es mes normal trobar gent, al carrer, absorbits amb el telèfon mòbil, de forma continuada; tot caminant, esperant, al bar ... uns,llegint la darrera piulada d’actualitat, d’altres teclejant al petit aparell, responent a missatges o creant-ne de nous. En altres espais, els mes menuts, aprofiten per jugar amb el mòbil i estar aïllats, del mon que els envolta.
Mes enllà del congres de mòbils que, en poques hores, va presentar un munt de noves possibilitats, per a gaudir de comoditats i, posar-nos a l’abast un munt de solucions, per gestionar la informació que ens interessa. Hem passat en una generació, de la cultura que es podia recollir en una enciclopèdia, a una informació dinàmica on, el format llibre,pot quedar obsolet, d’una forma fulminant. Les dades, els països, els nous descobriments en cultura o medicina ... fan que necessitem un reciclatge constant, una actualització que ens apropen els informatius de la televisió, i la xarxa.
Però, tot això, no pot quedar com un simple joc com una aplicació de la oferta inabastable de possibilitats que hi ha : cal gestionar, aquesta informació, de forma que ens ajudi en la nostra vivència diària.
Ni molta ni poca; ni en excés, ni que ens faci uns subjectes passius : cal trobar un terme mig. Les noves tecnologies estan al nostre servei i, la seva utilització, requereix que tinguem un control sobre les mateixes. No podem deixar, el que estem fent, amb la primera piulada que sentim, ni posar sobre la taula el mòbil, esperant el que ens diran algun dels molts amics, amb qui estem connectats.

La nostra vida es nostra i nosaltres la hem de viure, amb les nostres experiències, les errades, i amb els encerts. Piular temes intranscendents es com jugar al que no volem ser : els nostres minuts son importants i no estan en joc ...