dimecres, 21 d’octubre del 2015

La improvisació : un nou actiu de Catalunya …

He de reconèixer que m’agrada una certa previsió de l’agenda i preveure, al menys, el que tinc previst de fer a l’endemà al igual que, sempre que he pogut, he intentat arribar al lloc de trobada a l’hora pactada i, generalment, amb uns minuts d’anticipació.
Cada vegada més, tant a nivell personal com professional, estic veient com hi ha un increment de les persones que anul·len una trobada poques hores abans, o acorden accions a poques hores vista.
Nosaltres, com a generació, som d’una època sense telèfons mòbils, on podies quedar amb algú, per exemple amb un marge de 15 dies, a un lloc determinat, i sense mes comunicació et trobaves al dia acordat i al lloc adient. Ara la immediatesa dels mòbils i aplicacions, fa que tinguem que anar ratificant cada acció i, a mes, amb els mapes localitzar el lloc.
Aquesta improvisació esta arrelant arreu també, en part, per una major obertura d’horaris comercials, de freqüències del transport públic, i de major oferta de tots,com si tinguéssim una disponibilitat permanent de mitjans.
Segons la definició, la improvisació és una tècnica de creativitat que es caracteritza per buscar una solució o objectiu actuant directament sobre el terreny i en el moment que es presenta la necessitat, sovint sense tenir tota la planificació, informació, temps o recursos que permetrien arribar-hi d’una manera més rutinària o còmode. Es basa més en el “fer” i menys en la premeditació, i calen forts coneixements tant teòrics com pràctics.
Una altra qüestió, es la improvisació creativa, aquella que s’expressa a partir del coneixement; per exemple un music poc improvisar si té un coneixement ample de la musica i del instrument ... i una altra diferent la dels reflexes, aquelles accions immediates i reaccions puntuals per evitar mals majors.

M’agradaria que no arreles, al menys, com a actiu…