dimecres, 5 de febrer del 2014

El principi de les solucions : carretera i manta …

Moltes vegades, he recomanat aquesta frase feta que ens aporta dos elements clau, per a resoldre incidències i problemes.
D’una part, el concepte “carretera”, te dues vessants :
Una, primera, de agafar distancia respecte del tema que ens ocupa, i preocupa : una imatge, amb una certa perspectiva, que ens ajuda a veure tots els elements que hi intervenen, les seves relacions e implicacions.
D’altra part, el terme, ens refereix l’opció de fer kilòmetres i desplaçar-nos a altres indrets, i veure el que fan, com ho fan, com ho han resolt … no amb l’ànim de copiar, sinó de captar aquelles vivències que, ens poden servir per trobar línies de treball, o sortida, a la qüestió.
El segon mot “manta”, també té una doble connotació : l’element de estada; de fer-hi nit, de no tenir pressa i copsar la realitat; de seure tranquil·lament en un racó i veure com transcorre el dia a dia … d’implicació. Moltes vegades estem acostumats a fer de “turista” : cal també,  de vegades, sortir de la ruta de tothom per veure, aquells racons, que ens deparen sensacions i proximitat.
També, amb una accepció de tranquil·litat, d’espai recollit per a la reflexió o intercanvi confidencial, de negociació, de racó fora de les pressions del dia a dia …
Però no tindria sentit si no som capaços de retornar a origen, amb les ganes d’agafar el repte i trobar-hi solucions : mes enllà de nosaltres mateixos hi ha persones que també si troben implicades.

Perquè tot pot semblar mes maco a fora, però com a casa, per els nostres veïns i per la gent que ens envolta hem de retornar …