dimarts, 18 de febrer del 2014

Ja fa temps que ho havien dit ... suport a les empreses viables

En aquest bloc, en diferents insercions al linkedin, subscrivint el manifest de “salvemlesempreses.com”...; i avui, el “Cinco Dias” fa esment, d’una proposta del govern, en aquest sentit : ajudar a refinançar el deute i/o la possibilitat de transformar-lo en capital.
Una primera ullada ens diu que, aquesta iniciativa aconsellada des de fora les nostres fronteres, pot tenir un bon resultat però en cal una aplicació coherent i definida.
Si una empresa va malament una de les causes es, la poca visió dels seus gestors per encaixar un efecte advers i la poca capacitat de fer-hi front; davant d’aquests fets, desconec quines empreses podran aventurar-se a capitalitzar-la, amb els mateixos responsables.
Capitalitzar deute, vol dir eliminar les teves garanties e implicar-te dins l’empresa o, mes ben dir, crear un immobilitzat a llarg termini amb difícil sortida, si no es pacta.
Si entres al capital, les teves futures relacions es modifiquen ja que en noves comandes ets part implicada com a proveïdor, i client en el cas de l’empresa capitalitzada.
Mes problemàtica s’escau la possible valoració de les accions, a compensar, per el deute i la part de capital resultant, sense que el valor dels actius, ni la capacitat productiva s’incrementin.
Si salvem una empresa, salvarem els llocs de treball que manté i, la recuperació de llocs vindrà tant per la creació de nous, com per el manteniment d’aquells viables.
Esperarem una rapida aprovació de la normativa.

fhttp://www.supercontable.com/envios/BOLETIN_SUPERCONTABLE_08_2014.htm?dest=http://cincodias.com/cincodias/2014/02/18/economia/1392704954_714448.html