diumenge, 9 de febrer del 2014

Moure peça : El nostre ADN (I)

 No tinc elements per discernir si aquesta expressió correspon inicialment al joc dels escacs, o prové del solatge d’expressions arraigades en el vocabulari tèxtil de les nostres contrades.
Però, mes enllà d’aquesta introducció, la frase ens invita a prendre la iniciativa, a no quedar-nos quiets pendent dels altres : moure peça comporta risc, estratègia i planificació / objectius.
Moure peça, no es un fet aïllat : es un pas per a avançar cap a un lloc; ens cal agafar aquest esperit i fer el que nosaltres siguem capaços al nostre entorn : un sol fet nostre ajudarà, mes un altra del veí o company, mes un altra, ... tots sumant en una direcció.
Ho portem al nostre ADN : sempre hem volgut anar mes enllà, en el comerç, en l’arquitectura, en la recerca, a l’industria, en les iniciatives pioneres o, en l’atenció dels aspectes mes socials.
La crisi ens ha fet porucs, ens ha fet minimitzar l’efecte de les persones amb voluntat d’emprenedoria, de cercar nous reptes i, ens deixem seduir per treball aliè, renunciant moltes vegades a continuar iniciatives econòmiques locals o comarcals, valides, sempre que comptin amb persones implicades.

En continuarem parlant ...