diumenge, 20 de març del 2016

Amb 1 emprenedor no fem res ...

D’un amb un, no fem res; cal que siguem com un moviment, com quelcom mes que petites iniciatives aquí i allà ...
Quan es veu el camp del Barça, o de l’Espanyol, ple de gent, de socis, de seguidors ... té un efecte potencial, es com un afegitó als jugadors, es la força de la unitat. Si veiéssim aquest camp mig ple, o buit, la sensació d’empenta seria menys engrescadora.
Per això no cal etiquetar-nos, o sentir-nos que portem una etiqueta : cal que sentim que el que fem té mes força que una petjada individual.
El moviment del 15-M ens ho ha fet veure : no calen grans actes, ni organitzacions, ni càrrecs, ni funcions ... cal l’empenta de sentir-nos útils a nosaltres mateixos, i a la societat.
Però si que cal, es sentir l’agraïment de la societat que t’envolta que es materialitza, moltes vegades, en la visita a la nostra empresa/botiga/servei, en la utilització o compra dels nostres productes, o serveis, i en rebre el reconeixement que mereix la iniciativa.
L’emprenedoria com a matèria educativa te poc sentit : es un neguit, una habilitat, o una capacitat de risc ...
Si nosaltres ens sentim orgullosos d’emprendre, en vindran més al darrera, i esperem que l’administració també tingui una estratègia sincera per a promoure-la.