divendres, 4 de març del 2016

Propostes que miren lluny : reobertura dels cinemes a Mollet

Aquesta setmana el Ple, de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, ha valorat la proposta de “Camviem Mollet” de reobrir els cinemes de la Illa de Can Mula; el tema ofereix diferents vessants, i opinions : alguna d’elles prioritza la viabilitat del projecte i/o la incorporació d’un gestor privat.
En aquesta deslocalització, del comerç tradicional cap als centres multiopcions, aquests darrers han guanyat per la seva iniciativa, per la ubicació (en els mateixos) de serveis llaminers que ajudin a complementar l’oferta lúdica i comercial, i per la facilitat d’aparcament al mateix edifici.
Un d’aquests efectes llaminers (apart de les grans superfícies, i les franquícies) son els cinemes arreplegant un nombre important d’espectadors que, més enllà d’aquesta activitat, nodreixen de clientela a molts dels establiments, de menjar ràpid, que si apleguen al seu voltant i son, també, una part substancial del públic que pot entrar, i comprar, als diferents establiments (roba, roba interior, complements, joieria ...).
Per tant no es pot valorar una activitat, en particular, sense incloure-ho amb una visió més global; inclús m’atreviria a dir que es podria subvencionar el cinema, per part dels restaurants que estan al voltant, ja que una activitat es la que mou a la gent; per exemple es possible que es vulgui veure una pel·lícula, però al entrar (o fer estona) o al sortir consumim en una botiga de menjar preparat, o restaurant, generalment.
Desplaçar un possible comprador es cada vegada més complexa : la comoditat dels mitjans i del oci que arriba a casa, fa que l’atractiu d’una bona pel·lícula, es converteixi en una experiencia d’oci, amb ganes de tornar-hi, i això s’afavoreix si hi ha aquests elements complementaris.
Des de l’Ajuntament de Mollet es pot ratificar que el projecte obeeixi, i ofereixi, a Mollet i rodalia un nou servei, una comoditat, i un element mes que en faciliti la cohesió i la vida social.
Aquesta iniciativa es evident que pot sortir de la col·laboració publico privada, amb una forma jurídica de Consorci o de Cooperativa on hi participin, i s’integrin, els establiments i locals de la zona d’influència, afavorint la implantació de noves botigues i serveis.
Tampoc poden quedar fora, entitats com Emfo, les Associacions de Comerciants i Veïns ... per aportar opinió i suggeriments que permetessin arrodonir el projecte.
Al meu entendre, es una molt bona idea ...