dijous, 17 de març del 2016

Superar els límits municipals...

En aquests darrers mesos s’han anat sumant iniciatives, que cerquen la complicitat Intermunicipal, per aportar solucions als reptes socials, i econòmics, a que moltes de les ciutats del voltant de Barcelona, s’enfronten, lluny del boom immobiliari, residencial i de construcció de naus que s’han menjat espais naturals i, ara, deixen un seguit de construccions, moltes d’elles en desús.
Han estat moments de bogeria constructora, i de descontrol urbanístic, alternant industria i habitatges amb un desordre que, en pocs anys, ha canviat la fisonomia de segles de pobles i viles, per el ciment.
Dins d’aquest nou marc sorgit, i reflexionat, amb aquests anys de crisi, es poden enmarcar aquestes iniciatives : l’excusa sempre es el riu o la carretera que els fa veïnatge. L’exemple mes recent, el de l’eix del Besos, agrupant poblacions com Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet o Sant Adrià del Besos, i que es la continuïtat d’altres iniciatives com  l’eix de la C-17 (Mollet, Granollers i Vic), o de l’eix Riera de Caldes (Caldes de Montbui, Santa Perpetua i La Llagosta), citant nomes aquelles poblacions que ho lideren.
Continua essent aliè, a aquesta tendència, el sector del comerç poc obert a innovacions i endarrerit en la seva lluita amb el comerç electrònic, i les grans marques
Però apart dels “eixos” citats hi ha altres iniciatives, entre d’altres, com els triangles CIT (Rubí, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès). En l’etapa al front de la Seu local de la Fumh a Lliçà d’Amunt, vàrem defensar l’opció del triangle : Lliçà, Caldes, La Garriga, com a eix innovador i de creixement però, en aquells moments, no va tenir la resposta i suports adients.