Si alguna vegada aneu per la Conca de Barbera trobareu,
a Santa Coloma de Queralt, aquest restaurant que, des de fa anys, les dues germanes
Camps gestionen diàriament amb la seva presencia i amb un producte de qualitat,
acompanyat de detalls que el fan una experiencia única, especial per aquells
moments on vols fer una celebració, una sorpresa familiar o als amics, o senzillament
el motiu d’una escapada al territori.
Nosaltres hi vàrem ser aquest dimarts de setmana santa;
va ser com un impuls : passar per davant i ens vàrem dir ens hi quedem. Entrem
en el moment just : no teníem reserva i, nomes, quedava una taula lliure de 4
comensals; a partir d’aquell moment, les persones que anaven arribant s’esperaven
fins una nova disponibilitat de taules i quan, marxàvem, encara hi havia gent
que s’esperava.
Hi havíem estat en varies ocasions, ens aquests set
anys que venim regularment a aquesta comarca; sempre havia estat una
experiencia gastronòmica de nivell, i en cap cas ens ha defraudat.
Veure un menjador ple, en un dia relativament feiner,
en un indret que no es lloc de pas, es tota una referència, i això ajuda a que
t’hi sentis be.
Al seure a la taula ja estava a punt : un porro de vi
blanc, un de negre i una aigua de litre i mig; als pocs segons la carta d’un
menú ample, i un platet de xips, olives arbequines, i tres llesques de pa amb
tomàquet torrat ... una taula ben parada i proveïda que s’agraeix.
El menú, al menys en aquest dies, era de 19 euros,
preu mes que raonable. De primer ens decidirem per l’escudella, pinya amb
pernil, i carn d’olla, aquest a, ordenada sobre el plat amb els diferents
components; de segon un fricandó amb bolets, ens va seduir a la majoria, i un bacallà
al forn.
Amb el segon plat, porten a més, una safata de patates
fregides, amb un daurat temptador que no
ens hi vàrem poder resistir a consumir-les.
Segurament hi ha molta part d’un lideratge servicial,
d’un acompanyament que completa l’experiència gastronòmica, del toc de les
germanes Camps, personal, proper i un tracte que s’agraeix.
Però també d’un producte treballat amb cura, al seu
punt, sense amagar ni dissimilar la qualitat del producte, ni la recepta; un
plaer, i el record d’una cuina que continua essent l’exponent de les nostres
arrels ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada