dimarts, 29 de març del 2016

Johann : conviccions i esport, la lluita de tots

Aquest any de traspàs esta essent nefast en la sorpresa, sempre trista, de la mort d’alguna persona amb rellevància publica. En Johann ens ha acompanyat, i l’hem acompanyat amb els moments de victòria.
He de manifestar que no soc culer, ni seguidor de cap equip de futbol però això no obsta perquè, amb aquesta ressenya, vulgui manifestar una satisfacció per aquestes referències que ens ha deixat.
El futbol, sempre ho havia manifestat, era al seva vida : i ho va encertar; ja en al seva etapa al Ajax, va destacar com perquè, el Barça, el portes al seu equip. Si ho veiem amb els ulls d’ara, no ens podríem fer una idea de la seva transcendència, primer coma jugador i després com a entrenador.
Inspirador del “Dream Team”, va posar les arrels del Barça que anys després ha assolit un lideratge a nivell mundial i, una referencia, difícilment igualable internacionalment; jugadors mítics d’un Barça amb afany guanyador, amb un joc ofensiu, però a la vegada vistós i engrescador. Noms com Zubizarreta, Bakero, Laudrup, Koeman, Stoichkov, Guardiola, Amor Julio Salinas ... i molts d’altres, que han estat esportistes dins i fora del terreny de joc, i havien estat entrenats per en Johann.
Però la seva personalitat va més enlla d’aquests períodes actius; sempre a estat una personal elegant, impecable en la parla i amb el respecte a l’adversari. Enèrgic i de conviccions fermes, segons diuen els que el coneixien; va establir a traves de la seva Fundació un lligam i una pervivència en la capacitat del futbol de superar i apropar persones, i ala qual hi ha dedicat aquests darrers anys de la seva vida.
Amic de les càmeres, amb unes faccions que invitaven a l’apropament, un accent característic que mai va perdre, i a una Catalunya on va voler fer la seva estada, després de la vida esportiva.
La vida del Johann estarà unida al Barça, i crec que serà d’homenatge que alguna de les grans instal·lacions esportives porti el seu nom ...
Com ha dit el seu fill Jordi, fa unes hores, en Johann és una mica de tots ...